Adaptive People Interim Managers geloven in een integrale aanpak van mens en organisatie. Hierbij staan de mensen centraal en niet de organisatie.

Vanuit de gedachte dat je van een spits geen keeper kan maken of andersom, zo is het van belang om de kwaliteiten van elk mens te vinden en binden. Tegelijkertijd is het van belang om respectvol afscheid te nemen van mensen die geboren zijn om bijvoorbeeld te tennissen in plaats van te voetballen, om maar in de beeldspraak te blijven, ervan uitgaande dat u wil voetballen binnen de “club”.

Elk mens en elke organisatie heeft het recht om te bestaan en heeft het recht om succesvol te zijn. De uitdaging is om de juiste dingen op het juiste moment juist te doen met de juiste mensen die beschikken over een denk en handelswijze (mindset) die past bij het spel en de “wedstrijden” die uw organisatie wenst te spelen.

Wij geloven dat cultuur belangrijker is dan strategie en omdat cultuur wordt bepaald door mensen, zijn de mensen belangrijk. Ook geloven wij dat het adaptieve vermogen van mensen (agility) de mate van toekomstbestendig zijn bepaald van uw organisatie, (project)team of afdeling.

Ons streven is om u de beste 5 sterren service te bieden voor de uitdaging(en) waar u op dit moment voor staat op een wijze dat u ons van harte zult aanbevelen.