Vele jaren werden ICT-ers beschouwd als mensen waar je niet gemakkelijk mee kon communiceren. (Account)Managers van ICT bedrijven hadden dit door en stelden zich op als leveranciers van business solutions. Ondanks de vele capabele mensen die momenteel werkzaam zijn in de ICT is dit beeld min of meer toch blijven bestaan.

Dit beeld, maar ook onbegrip en onkunde van beslissers over ICT zaken heeft geresulteerd in ICT omgevingen die momenteel verouderd zijn. Tegelijkertijd is de verwachting blijven toenemen over welke prestaties diezelfde verouderde ICT omgeving zou moeten bieden. Deze toenemende verwachting is mede veroorzaakt door de veranderingen in de ICT die zich steeds sneller opvolgen.

Je kunt het vergelijken met verwachten dat een auto van 10 jaar geleden, dezelfde prestaties, duurzaamheid, elektronica, verbruik, uitstoot etc. zou moeten hebben als een auto die je vandaag nieuw uit de showroom rijdt. Alhoewel dit natuurlijk niet kan, zijn er genoeg bedrijven en beslissers die dit wel verwachten ten aanzien van hun complexe ICT omgeving.

Wat gebruikers willen is altijd en overal kunnen werken en bepaalde functionaliteiten kunnen gebruiken, een beetje zoals ze thuis gewend zijn. Een complexe ICT bedrijfsomgeving is niet te vergelijken met een thuis netwerk. Voor gebruikers is automatisering te vergelijken met het gebruiken van een huishoudapparaat, als het niet werkt, dan moet een monteur dit maar oplossen.

Een ICT afdeling krijgt enerzijds te maken met verwachtingen en vraag van gebruikers of van de business en anderzijds met het aanbod van leveranciers. De kans is aanwezig dat een interne ICT afdeling van de ene kant de “klappen” moet opvangen en van de andere kant weerstand ontvangt om te innoveren. Bij de business is vaak de denk en handelswijze dat men blij is als ICT werkt, dus innoveren leidt tot weerstand.

Omdat ICT jaren als business enabler is gepositioneerd en niet als middel waarmee organisaties innovatiever en productiever zijn, komt de vraag onvoldoende aan de orde of een ICT oplossing matcht met de behoefte van de klant of gebruikers of de business.

Adaptive People Interim Managers zijn de bruggenbouwers tussen verschillende stakeholders: interne én externe klanten, de business én ICT leveranciers. Wij helpen ICT & Internet bedrijven op velerlei gebied om agile en adaptief te zijn.

Bekijk ook ons dienstenoverzicht.