“Het imago van de grijze boekhouder lijkt plaats te maken voor een nieuwe reputatie van accountants: de accountant als onkritische, onbetrouwbare veelverdiener die veel te verweven is geraakt met hun klanten.”

“Maar wij denken zelf dat iets als bedrijfscultuur een belangrijke rol speelt. Kantoren zeggen dat kwaliteit voorop staat. Maar blijkt dat ook uit daden? Krijgt een accountant ook een bonus voor kwaliteit, of krijgt hij die alleen voor commercieel succes? Kantoren moeten nu echt maatregelen gaan nemen. Het is inmiddels wel duidelijk dat nog meer extra trainingen – een automatische reactie – niet genoeg zijn. Kantoren moeten echt aan de bak.”

“Er zijn in totaal 989 accountantscontroles bekeken, uit 38 landen. In een fors aantal gevallen zijn tekortkomingen geconstateerd: in totaal 1.260 keer. En we zien ook geen verbetering. De aard en omvang van de problemen is ongeveer hetzelfde als vorig jaar, toen we dit onderzoek voor het eerst deden. We hebben dus te maken met een structureel probleem.”

Adaptive People Organisatie & Mens Ontwikkelaars helpen accountantskantoren om echt aan de bak te gaan.

Bron: NRC April 2014