Een webshop is een digitale winkel niet alleen om producten te presenteren aan bezoekers maar ook een digitale shop voor het plaatsen en afhandelen van bestellingen, het plaatsen van reviews, het doen van betalingen, het kunnen geven van kortingen, het organiseren van retouren, het versturen van facturen enzovoorts.

Dit alles betekent dat een webshop zo moet zijn ingericht dat invulling gegeven moet worden aan de steeds sneller veranderende klantbehoefte.

Omdat klanten dagelijks veel tijd spenderen op hun smartphones en tablets (mobile first benadering) zullen webshops mobiel vriendelijk moeten zijn om een geweldige klantbeleving te kunnen aanbieden.

Dit geldt tevens voor het bekijken van reviews wat veel wordt gedaan alvorens tot aanschaf over te gaan, het retourneren van producten via een smartphone of tablet, het opvragen van bestelstatussen enzovoorts.

Een aantal zaken die belangrijk zijn om rekening mee te houden vanaf het begin van het ontwikkelen van een webshop zijn onder andere:

  • De webshop moet snel laden en navigatie door de webshop moet eveneens snel zijn. Wachten is irritatie nummer één bij bezoekers.
  • Alle onderdelen van een webshop moeten correct functioneren anders haken bezoekers snel af.
  • Webshops mogen niet vastlopen.
  • Foto’s en video’s die in een webshop zichtbaar zijn moeten van goede kwaliteit zijn. Indien een foto of video niet snel genoeg of correct laadt en zichtbaar is voor een bezoeker, dan is de kans groot dat een bezoeker weg klikt en niet tot bestellen over gaat.
  • Foutmeldingen moeten voor alle platvormen gereduceerd worden tot nul. Als er echter onverhoopt toch een foutmelding optreedt, dan zal de foutmelding op een klantvriendelijke wijze moeten communiceren met de bezoeker om de klantbeleving op een hoog nivo te houden.

Adaptive People Software & App ontwikkelaars zorgen ervoor dat bezoekers van een webshop een geweldige klantbeleving zullen ervaren.

Wij ontwikkelen webshops tegen de laagste prijsgarantie.